Za vaše bolečine v križu je lahko kriva postelja

Bolečine v križu lahko nastanejo zaradi nepravilne drže, napačnega dvigovanja predmetov s tal, ponavljajočih se neustreznih gibov, ki preobremenijo določen del telesa itd. A tu je še en razlog, ki pripomore k nastanku bolečine v križu in marsikdaj nanj sploh ne pomislimo. Gre za posteljo. Postelja je lahko razlog ne samo za vaše bolečine v križu temveč tudi za bolečine v ramenih in kolkih, če vsebuje pretrdo ali premehko vzmetnico oz. ležišče.

Prav je, da prisluhnete telesu in preverite ali je morda razlog za nastanek bolečin prav vaša postelja oz. ležišče, ki je v njej.

Opozorilni znaki, da morate menjati posteljo in/ali ležišče:

– ponoči se veliko zbujate,
– ne najdete udobnega spalnega položaja,
– čutite nelagodje in se veliko obračate,
– mravljinci v rokah in nogah,
– bolečine v križu
– bolečine v ramenih,
– bolečine v kolkih,
– jutranja utrujenost,
– okornost.

Vzemite si minuto za branje in v nadaljevanju boste izvedeli, zakaj je zadnja leta BoxSpring postelja tako popularna tudi pri ljudeh, ki imajo bolečine v križu.

Je postelja s trdo vzmetnico res dobra za vašo hrbtenico?

Včasih so govorili, da je zdravo spati na čim bolj trdi podlagi. To bi držalo, če bi bila vaša hrbtenica ravna. Pa ni. Poleg tega se med spanjem obračate, kar pomeni da spite tudi na boku. Ob takem spalnem položaju posledično lahko prihaja do prekomernih pritiskov na predel ramen in bokov ter neustrezni podpori v predelu križa in vratu. Iz tega je razvidno, da morate v teh delih telesa biti ustrezno podprti in razbremenjeni obenem. Na tem mestu svetujemo, da vedno izberete ležišče, ki vas bo ustrezno podprlo in razbremenilo na predelih telesa, ki to potrebujejo.

DOBRO VEDETI: Lahko se še tako redno gibate, pridno izvajate vaje za hrbet, obiskujete maserja, fizioterapevta, vam na dolgi rok to ne bo pomagalo. Najprej morate poskrbeti za osnovo, na kateri gradite svoje zdravje – to je 8 urno spanje v postelji, ki vas bo ustrezno podprla in razbremenila tam, kjer to vaše telo potrebuje. Najbolj problematični deli telesa, pri katerih se najpogosteje pojavijo bolečine zaradi neustrezne postelje so ledveni in vratni del hrbtenice, kolki ter ramena.

Katere postelje dobro poskrbijo za vašo hrbtenico in odpravijo bolečine v križu?

Kot je zaslediti so to BoxSpring postelje. Po njih radi posegajo tudi znani Slovenci, ki zaradi aktivnega življenja potrebujejo ustrezno regeneracijo telesa vsako noč. Te postelje so poznane kot visoke oblazinjene postelje (več kot 100 barvnih odtenkov), saj lahko merijo vse do višine 76 cm. Pri taki nestandardni višini postelje postane leganje in vstajanje zares enostavno, nad čimer so še posebej navdušeni tisti, ki imajo težave s koleni in bolečine v križu.

A to še ni vse. V slovenskem podjetju Maremico so šli korak dlje. V to oblazinjeno posteljo vedno vgradijo oz. všijejo ročno izdelano ležišče Leticia oz. vzmetnico, ki jo izdelajo glede na potrebe in želje naročnika. Nič na zalogo.

Več o tem izveste v katalogu, ki si ga lahko brezplačno naročite TUKAJ. V tiskani ali v digitalni različici.

Vaša hrbtenica potrebuje posteljo, ki v sebi skriva ležišče, ki NI izdelano na zalogo

Tako kot vam krojač ukroji obleko, vam v podjetju Maremico po meri izdelajo ležišče in tako poskrbijo, da bo vaša hrbtenica optimalno podprta in razbremenjena. Posledično brez bolečine v križu, ki bi nastala kot posledica neustreznega ležišča. Pomagajo si celo z nevtralnima merilnima sistemoma, ki pomembno vplivata na pripravo načrta. Kako to poteka, si poglejte v njihovem videu.

Ne sklepajte kompromisov, če imate bolečine v križu

V podjetju Maremico bodo poskrbeli, da so BoxSpring postelje vedno prava izbira četudi imate bolečine v hrbtenici. Z njo se boste poslovili od sklepanja kompromisov čemu dati prednost – ali izgledu postelje ali vzmetnici, ki vas bo ustrezno podprla, razbremenila in vam nudila vam najljubše udobje.

Da lahko v podjetju izdelajo ležišče, ki je že od rojstva asimetričen, lahko izveste iz prve roke. Prisluhnite našemu para-olimpijskemu plavalcu in dobitniku zlata in brona na EPP, Darku Đurić.

»Zdaj brez problema spim od večera do jutra in še kdaj vmes, brez dodatnih pripomočkov za bolj udobno poležavanje. Ležišče Leticia res z veseljem priporočam prijateljem.«

– paraolimpijski plavalec, dobitnik zlata in brona na EPP